Orkestern

Schönbrunn Festival Orchester Vienna

Schönbrunn Slottsfilharmoniker har från 2015 bytt namn till Schönbrunn Festival Orchester Vienna från tidigare års Schloss Schönbrunn Orchester Vienna.

Schönbrunn Festival Orchester är en välrenommerad och internationellt eftertraktad kammarorkester från Wien. Vid sidan om den höga konstnärliga nivån kännetecknas orkestern genom sin stilrena komposition, den charmanta presentationen och en mycket förnämlig framtoning.

Idag kan Schönbrunn Festival Orchester förutom i Sverige upplevas i fjärran länder såväl som i det nära utlandet. Orkestern har fått stående ovationer i flertalet slutsålda salar. De har turnerat i flera år runt Sverige, Danmark och Finland, men även i många andra europeiska länder samt Japan, Kina, Australien, U.S.A, Sydamerika och Ryssland.

Orkesterns repertoar är speciellt inriktad på W.A. Mozarts, Straussdynastins och deras samtida kollegors verk. Schönbrunn Festival Orchester sätter stort värde på den wienska klangstilen och är speciellt stolta över sin förmåga att återge komponisterna från den wienska klassicismen och den wienska musikstilen både på ett subtilt individuellt och ett traditionellt wienskt sätt. Orkestern har sedan många år tillbaka erfarenhet av att arbeta tillsammans med operettsångare.

Schönbrunn Slottsfilharmoniker

Schönbrunns slott

Schönbrunn Festival Orchester håller årligen flera konserter på Schönbrunns slott, där en miljon gäster från hela världen redan har upplevt slottskonserter i dess praktfulla inramning.

Slottet Schönbrunn var Habsburgarnas sommarresidens och är idag med sina ca 1,5 miljoner gäster per år den mest välbesökta sevärdheten i Österrike.